Followers

Friday, May 3, 2013

Inilah Wajah Wira PRU-13,Berani Menongkah Arus !!


Itulah wajah perwira negara ..
Tabik Tuan..
Teruskan perjuangan , rakyat Malaysia bangga dengan keberanian Tuan.
Biarkan semua orang tahu tuan berkhidmat dengan berani dan benar benar menjunjung
sumpah setia kesatria perwira negara..
Percayalah fenomemena ini Tidak akan berhenti disini saja..
Semoga Allah memberikan kekuatan kepada tuan sekeluarga untuk hari hari mendatang..

Mejar ditukar serta merta,turun pangkat akibat lapor kes dakwat kekal

PULAU PINANG 3 MEI: Pegawai Pemerintah Skuadron No 12 Pengkalan Udara DiRaja Malaysia (TUDM) Butterworth, Mejar Zaidi Ahmad ditukarkan serta merta ke Kuala Lumpur bermula hari ini kerana membuat laporan polis isu dakwat kekal yang tidak kekal.


Bagaimanapun, beliau memohon perpindahan itu ditangguhkan sehingga Isnin, 6 Mei minggu depan ekoran beliau sedang disiasat oleh Lembaga Siasatan TUDM di sini.
“Surat arahan telah dikeluarkan oleh TUDM di mana saya ditukarkan ke Kuala Lumpur hari ini. Tetapi saya minta tangguh ke Isnin kerana di sini pun sedang diadakan satu Lembaga Siasatan berhubung kes saya,” katanya dipetik Harakah Daily.
Kata Zaidi lagi, bukan sahaja pertukaran dibuat akibat arahan tersebut, malahan secara rasminya telah dilucutkan dari jawatan Pegawai Pemerintah No 12 Skuadron Pengkalan Udara Butterworth dan terlepas peluang dinaikan pangkat ke Leftenan Kolonel TUDM.
Dua hari lepas, Zaidi, isterinya Shafinah Abdul Hamid dan Juruteknik TUDM, Jamal Ibrahim membuat lapuran polis di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Seberang Perai Utara di Kepala Batas.
Laporan itu dibuat kerana dakwat kekal yang dicalit di jari telunjuk tangan kirinya semasa pembuangan undi awal luntur apabila dibasuh dengan sabun dan pencuci tangan.
Mereka antara pengundi awal yang menyangkal kenyataan Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia (SPR) kononnya dakwat yang digunakan boleh bertahan seminggu.

sumber...Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=51499