Followers

Thursday, August 13, 2015

Najib Ada Hubungan Sulit Dengan Marina Mahathir ?The Malaysian Insider nafi siar berita Najib ada hubungan sulit dengan Marina

The Malaysian Insider hari ini menafikan menyiarkan berita memetik mantan perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad yang mengatakan Datuk Seri Najib Razak mempunyai hubungan sulit dengan anaknya, Datin Paduka Marina.

Petikan gambar berita bertajuk: "Najib pernah ada hubungan sulit dengan anak saya, Marina, kata Mahathir" itu kini tersebar menerusi aplikasi Whatsapp di telefon bimbit.
Berita berkenaan turut memaparkan gambar dengan kapsyen: "Bekas Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohamed hari ini mendedahkan bahawa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak pernah mempunyai hubungan sulit dengan anak perempuannya, Marina."

Petikan berkenaan turut menunjukkan berita itu disiarkan pada 11 Ogos 2015, pada jam 4.10 petang dengan menggunakan nama wartawan dan jurugambar The Malaysian Insider.

The Malaysian Insider menyifatkan tindakan menyebarkan petikan palsu (gambar, kanan) berkenaan dan mengaitkannya dengan laman web ini adalah tidak bertanggungjawab.

sumber...TMI