Followers

Saturday, December 10, 2011

Kesah MAMU Menghalau MAMI Keluar Rumah

Pada suatu ketika keluarga DKK hidup senang lenang dengan menglembukan sekalian pengikut mereka.

Tetapi keadaan itu tidaklah lama berpanjangan kerana sekalian pengikut mereka yang taat lagi taksub telah sedar siapakah gerangan Mamu dalam istilah india muslim(Pakcik) dan Mami (Makcik).

Kisah bermula setelah satu modal berkapasiti RM250 Juta telah disalahgunakan oleh Mami.Mami tidaklah gunakan duit itu membeli Cincin Yahudi tetapi mami hanya menggunakan duit itu untuk membeli kereta lembu berlambangkan 3 kaki atau orang kampung kata cap Bintang.

Selain itu Mami gunakan untuk pergi menunaikan Umrah, melancong sikit sikit ke negara lain dan membeli sebuah Condo untuk menempatkan lembu lembu yang baru katanya.
Tembelang Mami akhirnya bocor apabila pihak Audit Syarikat merekodkan pembelian yang dibuat oleh Mami adalah Tidak Munasabah .

Akhirnya Mamu yang sudah lanjut usia menghalau Mami keluar dari rumah mereka lantas tembelang Mami telah memalukan keluarga mereka di kampung yang amat seronok itu.

NFC: Shahrizat patut undur sebelum dihalau, kata Mahathir

Tun Dr Mahathir Mohamad berkata Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil sewajarnya berundur daripada politik berhubung kontroversi projek ternakan lembu Pusat Fidlot Kebangsaan (NFC), yang dikaitkan dengan keluarganya, jika ia perlu bagi membantu partinya.

Bekas perdana menteri berkata, Ketua Wanita Umno (gambar) itu perlu meninggalkan sebelum “dihalau” keluar oleh partinya.

“Jika kita merasakan ia adalah penting demi parti, kita berundur. Ketika saya hendak berundur, saya tidak bertanya sesiapa.

“Saya berharap yang lain akan berbuat begitu. Jangan tunggu orang menghalau anda keluar. Ya, ukur baju di badan sendiri,” kata beliau ketika ditanya sama ada menteri bertaraf senator itu wajar berundur ekoran isu berkenaan.

Shahrizat, bekas Ahli Parlimen Lembah Pantai mendapat sokongan daripada kedua-dua sayap Pemuda dan Wanita Umno ketika perhimpunan agung tahunan minggu lalu selepas menafikan wujud salah guna kuasa dalam projek berkenaan yang menggunakan dana awam RM250 juta.

Bagaimanapun Ahli Parlimen Kinabatangan Datuk Bung Moktar Radin dua kali menggesa Shahrizat agar meletakkan jawatan.

Ketua Umno Cheras juga menggesa beliau berundur.

sumber...TMi