Followers

Thursday, June 18, 2015

HUDUD: Akhirnya Pas Kena "Game' Dengan Umno ...Seperti telahan awal blog ini, Hudud hanyalah alat Umno untuk menghancurkan Pas dan Pakatan Rakyat.

Eloklah presiden Pas meletakkan jawatan walaupun menang dengan undi chai.

Strategi politik Presiden Pas ternyata tidak menjadi malahan mengundang bencana setelah muktamar Pas meluluskan untuk memutuskan kerjasama politik {tahaluf Siyasi} dengan DAP.

Sidang dewan pada hari terakhir menjelaskan kedudukan Pas yang telah dipermainkan bulat bulat oleh Umno.

 Mahfuz berang 'permainan hudud' putrajaya

Datuk Mahfuz Omar (PAS-Pokok Sena) menyuarakan rasa tidak puas hari dengan kerajaan yang melengah-lengahkan untuk menjelaskan pendirian mereka mengenai pelaksanaan hudud di Kelantan.

Beliau berkata demikian sewaktu pertukaran speaker kepada Tan Sri Pandikar Amin Mulia di Parlimen hari ini, Mahfuz menyindir kerajaan yang tidak menyokong Rang Undang-undang persendirian PAS untuk membolehkan pelaksanaan hudud di negeri itu.

 Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Shahidan Kassim mencelah dengan menyatakan ia bukan pendirian kerajaan, tetapi apabila didesak menyatakan pendirian, beliau berkata menteri hal ehwal agama Datuk Seri Jamil Khir Baharom akan memberi maklum balas.

"Jawab sekarang! Hari ini hari terakhir bersidang. Kamu mahu tunggu sampai sidang mana? Ini satu permainan..." kata Mahfuz yang membantah sebelum Pandikar mengarahkan kedua-dua MP itu duduk.

[Baca berita asal]

catatan 

Koh Jun Lin