Followers

Saturday, August 18, 2012

"TERPESONA" Hudud Mamak Madey !!

  
Kah Kah Kah... mamak madey buat lawak lagi beb..
Yenna dey...apa hal punya lawak bangang ni..kah kah kah
Ada paham ka adik manis... kah kah kah
Luu mimpi Pas dah 'kawen semula' dengan UMporno ke?...kah kah kah
Baek lu duduk diam diam ler, menyakat orang menjelang hari raya pon syiok jugak bro...kah kah kah
 Lain komen hangpa tambah sendirik ler...kah kah kah

Selamat Har Raya Aidil Fitri...hati hati dijalan raya

Hudud: Hanya gimik politik Mahathir, kata Pas

SHAH ALAM - Pas menyindir bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad meneruskan "gimik politik" sedangkan beliau sendiri telah menghalang parti itu daripada melaksanakan hukum hudud di Kelantan dan Terengganu.

Selain mendakwa Dr Mahathir tiada autoriti kerana bukan lagi Perdana Menteri, kenyataan dibuat oleh beliau kelmarin memperlihatkan ketidakikhlasannya, kata Ketua Penerangan Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man kepada Sinar Harian Online.

"Beliau tidak ada autoriti kerana beliau bukan Perdana Menteri lagi. Apa yang beliau kata hanya pandangan peribadi, idea beliau sahaja... bukan keputusan Perdana Menteri, bukan keputusan Kabinet," kata beliau sambil merujuk kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sendiri tidak memperlihatkan pendiriannya dalam isu pelaksanaan hukum hudud.

"Sedangkan semasa beliau jadi Perdana Menteri, Dr Mahathir sendiri telah menghantar surat menggugut Pas yang memerintah Kerajaan Negeri Kelantan daripada melaksanakan hukum hudud, semasa memerintah Terengganu, mereka halang lagi," kata beliau.

Justeru katanaya, "mengapa tiba-tiba mengajak kami, Pas menyertai Umno untuk melaksanakan hukum hudud?"

Sehubungan itu, katanya, perkembangan terbaru ini hanya satu lagi gimik politik Dr Mahathir untuk menarik sokongan pengundi-pengundi atas pagar dengan melabel kononnya Pas tidak mahu kerjasama dengan Umno.

"Itu sahaja. Ini gimik menjelang pilihan raya. (Dr Mahathir) Dia tidak ikhlas," kata beliau lagi.
Semalam, Sinar Harian Online membawa laporan memetik Dr Mahathir antara lain berkata, Umno boleh memperkenalkan hukum hudud jika Pas bergandingan dengan parti teras Barisan Nasional (BN) itu, dengan membangunkan sebuah negara Islam.

Dr Mahathir yang juga bekas Presiden Umno berkata, komponen BN itu amat mengalukan-alukan penyertaan Pas jika ia berpisah dari Pakatan Rakyat (PR).

Beliau berkata, pelaksanaan hudud hanya dapat dilakukan jika Pas menyertai Umno untuk bersama-sama membina negara dan menggubal perundangan Islam.

Tuan Ibrahim seterusnya berkata, sekiranya Umno ikhlas, Barisan Nasional (BN) seharusnya memperkenalkan hukum ini sekarang tanpa mempelawa agar Pas menyertai parti itu.

"Umno boleh laksanakan di Johor, sebab sudah ada wakil rakyat Umno, Adun Kemelah di Johor yang mahu hudud dilaksanakan, ramai orang Umno mahu undang-undang ini diperkenalkan.

"Jika tidak, Umno juga boleh laksanakan di Pahang, sebab BN ada kerusi majoriti, cuma ada empat pembangkang di Dun," kata beliau yang juga Pesuruhjaya Pas Pahang.

wartawan sinar