Followers

Tuesday, January 27, 2015

Preview: Inilah Tanda PAS Akan 'Ghuyub' Dalam PRU-14


 Berakhirkah wawasan dan gagasan politik yang telah dipelopori oleh ostad Fadzil Noor ?

Pernahkan ostad Fadzil menghalau ahli yang mahu memperkuatkan dan mengeratkan PAS dengan rakyat Malaysia ?

Inilah masalah apabila cerita 'ubat bius' dalam badan presiden telah menggodam saraf saraf yang ada.

Nak kata tak cerdik pon tak patot sangat kan...

Sebenarnya siapa musuh PAS ? PasMa atau Umno ?

Senang jer citer ni ...Kalau PasMa nak perkuatkan Pakatan Rakyat, Presiden dan puak UG pulak halau ahli yang nak perkuatkan Pakatan Rakyat, maknanya. puak presiden dah sah ler nak cari nahas dengan Umno.

PAS tidak lagi relevan dimata aktivis, reformis dan sebahangian pengundi yang pernah memangkah lambang bulan dalam PRU lepas.

Hari kemusnahan PAS semakin menjelang seperti nasib parti Masyumi dan parti parti berasaskan ugama Islam di Indonesia.

Slogan PAS akan tinggal sebagai kenang kenangan di masa lalu, mimpi PAS untuk puak puak tegar sahaja untuk kekal berilusi bersama tonik wala' dan retorika akan senantiasa memayungi perjuangan PAS.

Rakyat akan membuat pilihan alternatif lain untuk mewakili hasrat mereka.

'Pihak tolak Pakatan yang patut keluar PAS'

Pihak tidak bersetuju dengan prinsip Pakatan Rakyat yang sepatutnya keluar daripada PAS.

Begitu reaksi Persatuan Ummah Sejahtera Malaysia (PasMa) yang mendapat amaran bernada halau daripada Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Presiden Persatuan Ummah Sejahtera Malaysia (PasMa), Datuk Ir Phahrolrazi Zawawi berkata, pihak itu harus keluar parti kerana muktamar PAS sebelum ini memutuskan bersama dengan Pakatan.
Itu keputusan PAS dan muktamar.

"Jadi siapa yang tak bersetuju dengan prinsip (bersama Pakatan), tak bersetuju dengan (keputusan) PAS maka dia kena keluar PAS,” katanya ketika dihubungi Malaysiakini.

Menjawab amaran keras Hadi kepada PasMa, Phahrolrazi berkata tidak bersetuju dengan pendapat pemimpin tidak bermakna tidak bersetuju dengan PAS.

“Tapi kalau tidak bersetuju dengan pendapat pemimpin dan sebagainya itu cuma pendapat sahaja tidak payahlah keluar PAS,” ujarnya.

Hadi kelmarin dalam kenyataannya melalui laman Facebook memberi amaran supaya PasMa tidak merosakkan 'bahtera' PAS.

Beliau mengumpamakan NGO yang digerakkan anggota PAS itu seperti “menebuk kapal” sendiri dan meminta ahli pertubuhan itu meninggalkan PAS jika tidak lagi sehaluan.

Phahrolrazi bagaimanapun hari ini menjelaskan kenyataan Hadi terhadap PasMa itu tidak relevan kerana bukan semua anggota PasMa terlibat dengan PAS.

PasMa ini NGO yang berdiri dibawah entiti berdiri sendiri, jadi tak timbul keluar masuk PAS sebab dia (PasMa) tidak pernah masuk PAS pun.

“Jadi dia (Hadi) nak tuju pada PasMa tidak relevan.

“PasMa tidak ada kena mengena dengan PAS, Hadi tuju pada ahli PAS
,” katanya lagi.

sumber...mkini